Knaapila Antti Juhani
Kuvaus
Tutkimus. Olen toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä vuodesta 2004. Tutkimukseni pääkohteita ovat olleet ihmisen hajuaisti, uusiin ruokiin suhtautuminen ja elintarvikkeiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Viime vuosina olen tutkinut erityisesti uusia kasviperäisiä tuotteita. Olen kirjoittajana 38 tieteellisessä alkuperäisartikkelissa, kahdessa katsausartikkelissa ja yhdessä kirjan luvussa. H-indeksini on 25 (Web of Science/All databases, tilanne 30.4.2025).
Opetus. Olen pitänyt luentoja ja ohjannut opinnäytetöitä vuodesta 2012. Vastasin elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen opetuksesta (kandi- ja maisteritason kurssit) Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla syksystä 2016 vuoden 2019 loppuun. Olen ohjannut valmiiksi yli kymmenen maisterintutkielmaa ja useita kandintutkielmia. Lisäksi olen mukana väitöskirjatutkijoiden ohjauksessa.
Avainsanat
aroma, consumers, eating behavior, food, flavor, hedonics, food neophobia, odor, meat analogs, plant protein, olfaction, sensory evaluation, smell, taste
Affiliaatiot
Helsingin yliopisto
Ensisijainen
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
2023 - 2024
Ensisijainen
Lähde: Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
2020 - 2023
Lähde: Helsingin yliopisto
University of Helsinki
University Lecturer
Department of Food and Nutrition
2016 - 2019
Lähde: ORCID
University of Turku
Postdoctoral Researcher
Biochemistry
2011 - 2016
Lähde: ORCID
Monell Chemical Senses Center
Postdoctoral Fellow
2009 - 2011
Lähde: ORCID
Koulutus (1)
PhD (Food science)
2004 - 2008
University of Helsinki
Julkaisut (16)
2022
International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology
Vertaisarvioitu
Avoin saatavuus
Vertaisarvioitu