Knaapila, Antti Juhani
, Helsingin yliopisto
Tutkimustoiminnan kuvaus
Tutkimus. Olen toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä vuodesta 2004. Tutkimukseni pääkohteita ovat olleet ihmisen hajuaisti, uusiin ruokiin suhtautuminen ja elintarvikkeiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Viime vuosina olen tutkinut erityisesti uusia kasviperäisiä tuotteita. Olen kirjoittajana 37 tieteellisessä alkuperäisartikkelissa, kahdessa katsausartikkelissa ja yhdessä kirjan luvussa. H-indeksini on 24 (Web of Science/All databases, 11.9.2024). Opetus. Olen pitänyt luentoja ja ohjannut opinnäytetöitä vuodesta 2012. Vastasin elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen opetuksesta (kandi- ja maisteritason kurssit) Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla syksystä 2016 vuoden 2019 loppuun. Olen ohjannut valmiiksi yli kymmenen maisterintutkielmaa ja useita kandintutkielmia. Lisäksi olen mukana väitöskirjatutkijoiden ohjauksessa.Avainsanat
aroma, consumers, eating behavior, flavor, food, food neophobia, hedonics, meat analogs, odor, olfaction, plant protein, sensory evaluation, smell, tasteAffiliaatiot
Helsingin yliopisto
Yksikkö
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
Lähde: Helsingin yliopisto
Nimike
2020 - 2023
Yksikkö
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
Lähde: Helsingin yliopisto
Nimike
2023 - 2024
University of Helsinki
Yksikkö
Department of Food and Nutrition
Lähde: ORCID
Nimike
University Lecturer 2016 - 2019
Monell Chemical Senses Center
Lähde: ORCID
Nimike
Postdoctoral Fellow 2009 - 2011
University of Turku
Yksikkö
Biochemistry
Lähde: ORCID
Nimike
Postdoctoral Researcher 2011 - 2016
Koulutus
Tutkinnot
PhD (Food science) 15.1.2004 - 30.10.2008 / University of Helsinki