Tiede- ja tutkimusuutiset

Uusimmat (772)

Ensimmäinen Pianonsoiton historia Suomessa -symposiumi pidettiin lokakuussa 2014 ja toinen lokakuussa 2016, jolloin myös ilmestyi ensimmäisen symposiumin esitelmistä laadittu julkaisu Kartanoista kaikkien soittimeksi – Pianonsoiton historiaa Suomessa (DocMus-tohtorikoulun julkaisuja 8).  Toisen symposiumin esitelmistä laadittu antologia Kartanoista kaikkien soittimeksi II – Pianonsoiton historiaa Suomessa (DocMus-tohtorikoulun julkaisuja 13) julkaistiin lokakuussa 2019.  Kolmas symposiumi pidettiin lokakuussa 2018, ja myös sen pohjalta on tekeillä antologia, joka […]
Jyväskylän yliopiston tutkijoiden uudessa kirjassa kerrotaan turvetuotantoa vastustavan liikkeen synnystä ja toiminnasta. Vesistöjen ranta-asukkaat havaitsivat 1900-luvun lopulla turvealueiden humuspitoisten valumien pilaavan järvivesiä ja nousivat vastustamaan turvetuotantoa.
Nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen keskittyy työelämän tarpeisiin, jolloin laajemmat syrjäytymistä tuottavat yhteiskunnalliset ongelmat jäävät keskustelussa sivuun.
Vaasan yliopistolehti Vox cordis analysoi numerossa 2/2020 koronan vaikutuksia talouteen ja yrityksiin. Eri tieteenalojen asiantuntijoiden näkemyksiä kokoavan pääjutun lisäksi kerromme myös, miten koronakevät jylläsi yliopiston uuteen uskoon ja miten korona voi opettaa meidät ymmärtämään kompleksisia ongelmia.
Britanniassa musiikinopiskelijat kokevat todennäköisemmin stressiä kuin Suomessa, selviää Taideyliopiston tohtorikoulutettavan Tuula Jääskeläisen väitöskirjan osatutkimuksesta.