Tiede- ja tutkimusuutiset

Uusimmat (1 134)

Turun ammattikorkeakoulun erikoistutkija Petri Kalliomäki väittelee 10. maaliskuuta otsikolla Oviaukkojen ilmavirtaukset ja niiden hallinta, jossa tutkitaan ilmavälitteisten epäpuhtauksien leviämistä sairaaloiden eristystilojen ulkopuolelle. Tutkimuksessa selvisi useiden tekijöiden vaikuttavan epäpuhtauksien leviämiseen.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusten mukaan puun kuoren uuteaineet vähenevät pitkäaikaisessa varastoinnissa …

Artikkeli Varastoimalla oikein metsähakkeesta ja puun kuoresta saadaan maksimaalinen hyöty julkaistiin ensimmäisen kerran Luonnonvarakeskus.

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen johtaja, biomateriaalitieteen professori Pekka Vallittu on saanut European Society for Biomaterials -seuran George Winter -palkinnon. Kyseessä on yksi Euroopan merkittävimmistä tiedepalkinnoista biomateriaalitieteen alalla.

Merkittävä osa lasten tapaturmaisista kuolemista maailmanlaajuisesti tapahtuu heidän matkustaessaan autossa. Helsingin yliopistosta väittelevä Ida Maasalo selvittää tutkimuksessaan näiden kolareiden taustatekijöitä.
Tutkimus on yhteispohjoismainen, ja kyselyyn voi edelleen osallistua. Suvilehto tutkii myös nuorten sosiaalista yksinäisyyttä. Naistenpäivänä Suvilehto haluaa kiittää mahtavia naispuolisia roolimalleja ja kiinnittää huomiota siihen, että yleisesti ottaen naiset pitävät huolta yhteisöjen hyvinvoinnista.