Retail packaging of fresh fish
Julkaisuvuosi
1994
Tekijät
Randell, Kati; Ahvenainen, Raija
Tiivistelmä
Because consumers' demand fresh or fresh-like foods and because of a trend to decrease the use of additives, the importance of retail packaging of fresh fish is increasing. In this literature review fish spoilage is discussed at a general level, and the main attention is focused on maintaining fish quality and increasing the shelf life of fresh fish by means of retail packaging. As well describing different packaging techniques, like overwrap packaging, vacuum, vacuum skin and gas packaging, the shelf life of fresh fish in these packages is compared. In addition, combinations of different packaging techniques with each other and to chemical pretreatments and irradiation are discussed. The safety and environmental aspects of the retail packaging of fish are also considered.
Näytä enemmänOrganisaatiot ja tekijät
Julkaisutyyppi
Julkaisumuoto
Erillisteos
Yleisö
Ammatillinen
OKM:n julkaisutyyppiluokitus
D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys
Julkaisukanavan tiedot
Kustantaja
Numero
1603
ISSN
ISBN
Julkaisufoorumi
Avoin saatavuus
Avoin saatavuus kustantajan palvelussa
Ei
Kustantajan version lisenssi
Muu lisenssi
Rinnakkaistallennettu
Ei
Muut tiedot
Avainsanat
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Kieli
englanti
Kansainvälinen yhteisjulkaisu
Ei
Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa
Ei
Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen
Ei