undefined

Retail packaging of fresh fish

Julkaisuvuosi

1994

Tekijät

Randell, Kati; Ahvenainen, Raija

Tiivistelmä

Because consumers' demand fresh or fresh-like foods and because of a trend to decrease the use of additives, the importance of retail packaging of fresh fish is increasing. In this literature review fish spoilage is discussed at a general level, and the main attention is focused on maintaining fish quality and increasing the shelf life of fresh fish by means of retail packaging. As well describing different packaging techniques, like overwrap packaging, vacuum, vacuum skin and gas packaging, the shelf life of fresh fish in these packages is compared. In addition, combinations of different packaging techniques with each other and to chemical pretreatments and irradiation are discussed. The safety and environmental aspects of the retail packaging of fish are also considered.
Näytä enemmän

Organisaatiot ja tekijät

Julkaisutyyppi

Julkaisumuoto

Erillisteos

Yleisö

Ammatillinen

OKM:n julkaisutyyppiluokitus

D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Avoin saatavuus

Avoin saatavuus kustantajan palvelussa

Ei

Kustantajan version lisenssi

Muu lisenssi

Rinnakkaistallennettu

Ei

Muut tiedot

Avainsanat

[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

Kieli

englanti

Kansainvälinen yhteisjulkaisu

Ei

Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa

Ei

Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen

Ei