New shelf-life technologies and safety assessments
Julkaisuvuosi
1995
Tekijät
Ahvenainen, Raija; Mattila-Sandholm, Tiina; Ohlsson, Thomas
Tiivistelmä
Modern distribution techniques demand a good shelf-life of food products. On the other hand, the safety and high quality of foods have always been of fundamental importance. New processing and packaging technologies for optimization of the quality and shelf-life of foods are being developed in many research institutes and industrial companies. Non-thermal preservation methods and electrical food processing methods are gaining popularity in food industry. Due to environmental reasons, edible and active packaging techniques have obtained increased attention in assuring the shelf-life of foods. Furthermore, biological tools for preservation purposes such as antimicrobials from microbes, agriproduce or enzymes are gaining increasing interest and practical applications are in use today. When new methods are developed and taken into the use, safety assessments, such as predictive microbiology and hazard analysis, play an important role. In the Symposium, these aspects will be presented by international speakers with high level expertise of the field. The main goal is to bring together both active researchers and industrial people and to discuss the current topic and exchange information about recent development.
Näytä enemmänOrganisaatiot ja tekijät
Julkaisutyyppi
Julkaisumuoto
Toimitustyö
Emojulkaisun tyyppi
Konferenssi
Yleisö
Tieteellinen
Vertaisarvioitu
VertaisarvioituOKM:n julkaisutyyppiluokitus
C2 Toimitettu kirja, kokoomateos, konferenssijulkaisu tai lehden erikoisnumeroJulkaisukanavan tiedot
Lehti
VTT Symposium
Konferenssi
New shelf-life technologies and safety assessments
Kustantaja
VTT Technical Research Centre of Finland
Numero
148
ISSN
ISBN
Avoin saatavuus
Avoin saatavuus kustantajan palvelussa
Ei
Kustantajan version lisenssi
Muu lisenssi
Rinnakkaistallennettu
Ei
Muut tiedot
Avainsanat
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Kieli
englanti
Kansainvälinen yhteisjulkaisu
Kyllä
Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa
Ei
Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen
Ei