undefined

New shelf-life technologies and safety assessments

Julkaisuvuosi

1995

Tekijät

Ahvenainen, Raija; Mattila-Sandholm, Tiina; Ohlsson, Thomas

Tiivistelmä

Modern distribution techniques demand a good shelf-life of food products. On the other hand, the safety and high quality of foods have always been of fundamental importance. New processing and packaging technologies for optimization of the quality and shelf-life of foods are being developed in many research institutes and industrial companies. Non-thermal preservation methods and electrical food processing methods are gaining popularity in food industry. Due to environmental reasons, edible and active packaging techniques have obtained increased attention in assuring the shelf-life of foods. Furthermore, biological tools for preservation purposes such as antimicrobials from microbes, agriproduce or enzymes are gaining increasing interest and practical applications are in use today. When new methods are developed and taken into the use, safety assessments, such as predictive microbiology and hazard analysis, play an important role. In the Symposium, these aspects will be presented by international speakers with high level expertise of the field. The main goal is to bring together both active researchers and industrial people and to discuss the current topic and exchange information about recent development.
Näytä enemmän

Organisaatiot ja tekijät

Julkaisutyyppi

Julkaisumuoto

Toimitustyö

Emojulkaisun tyyppi

Konferenssi

Yleisö

Tieteellinen

Vertaisarvioitu

Vertaisarvioitu

OKM:n julkaisutyyppiluokitus

C2 Toimitettu kirja, kokoomateos, konferenssijulkaisu tai lehden erikoisnumero

Julkaisukanavan tiedot

Lehti

VTT Symposium

Konferenssi

New shelf-life technologies and safety assessments

Kustantaja

VTT Technical Research Centre of Finland

Numero

148

Avoin saatavuus

Avoin saatavuus kustantajan palvelussa

Ei

Kustantajan version lisenssi

Muu lisenssi

Rinnakkaistallennettu

Ei

Muut tiedot

Avainsanat

[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

Kieli

englanti

Kansainvälinen yhteisjulkaisu

Kyllä

Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa

Ei

Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen

Ei