undefined

Rye grain products exhibit antioxidant activity against free radical DPPH in vitro

Julkaisuvuosi

2001

Tekijät

Peltoketo, A.; Liukkonen, Kirsi; Hänninen, Marjukka; Oksman-Caldentey, Kirsi-Marja; Hiltunen, R.

Abstrakti:

Wholemeal rye products have an important role in daily finnish diet as a source of dietary fiber.In addition to dietary fiber, rye products contain a wide range of nutrient and non-nutrient phytochemicals.These non-nutrient substances include phenolic compounds known to be capable of effective antioxidant action.In this study, different rye varieties and selected rye products were screened for their ability to act as antioxidant by scavenging the nitrogen-centered free radical DPPH· (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) widely used in radical-based antioxidant assays.
Näytä enemmän

Organisaatiot ja tekijät

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

Oksman-Caldentey Kirsi-Marja Orcid -palvelun logo

Julkaisutyyppi

Julkaisumuoto

Artikkeli

Emojulkaisun tyyppi

Konferenssi

Artikkelin tyyppi

Muu artikkeli:

Yleisö

Tieteellinen

Vertaisarvioitu

Vertaisarvioitu

OKM:n julkaisutyyppiluokitus

A4 Artikkeli konferenssijulkaisussa

Julkaisukanavan tiedot

Lehti/Sarja

VTT Symposium

Konferenssi

Whole Grain and Human Health: International Symposium<br/>

Kustantaja

VTT Technical Research Centre of Finland

Numero

213

Sivut

57-58

Avoin saatavuus

Avoin saatavuus kustantajan palvelussa

Kyllä

Kustantajan version lisenssi

Muu lisenssi

Rinnakkaistallennettu

Ei

Muut tiedot

Kieli

englanti

Kansainvälinen yhteisjulkaisu

Ei

Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa

Ei

Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen

Ei