Single cell protein-state-of-the-art, industrial landscape and patents 2001-2016
Julkaisuvuosi
2017
Tekijät
Ritala, Anneli; Häkkinen, Suvi T.; Toivari, Mervi; Wiebe, Marilyn G.
Tiivistelmä
By 2050, the world would need to produce 1,250 million tonnes of meat and dairy per year to meet global demand for animal-derived protein at current consumption levels. However, growing demand for protein will not be met sustainably by increasing meat and dairy production because of the low efficiency of converting feed to meat and dairy products. New solutions are needed. Single cell protein (SCP), i.e., protein produced in microbial and algal cells, is an option with potential. Much of the recent interest in SCP has focused on the valorisation of side streams by using microorganisms to improve their protein content, which can then be used in animal feed. There is also increased use of mixed populations, rather than pure strains in the production of SCP. In addition, the use of methane as a carbon source for SCP is reaching commercial scales and more protein-rich products are being derived from algae for both food and feed. The following review addresses the latest developments in SCP production from various organisms, giving an overview of commercial exploitation, a review of recent advances in the patent landscape (2001-2016) and a list of industrial players in the SCP field.
Näytä enemmänOrganisaatiot ja tekijät
Julkaisutyyppi
Julkaisumuoto
Artikkeli
Emojulkaisun tyyppi
Lehti
Artikkelin tyyppi
Katsausartikkeli
Yleisö
TieteellinenVertaisarvioitu
VertaisarvioituOKM:n julkaisutyyppiluokitus
A2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessäJulkaisukanavan tiedot
Volyymi
8
Numero
OCT
Artikkelinumero
2009
Sivut
2009
ISSN
Julkaisufoorumi
Julkaisufoorumitaso
1
Avoin saatavuus
Avoin saatavuus kustantajan palvelussa
Kyllä
Julkaisukanavan avoin saatavuus
Kokonaan avoin julkaisukanava
Kustantajan version lisenssi
CC BY
Rinnakkaistallennettu
Ei
Avoimen saatavuuden kirjoittajamaksu €
2490
Avoimen saatavuuden kirjoittajamaksun vuosi
2017
Muut tiedot
Tieteenalat
Kasvibiologia, mikrobiologia, virologia
Avainsanat
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Kieli
englanti
Kansainvälinen yhteisjulkaisu
Ei
Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa
Ei
DOI
10.3389/fmicb.2017.02009
Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen
Kyllä