undefined

Viscoelastic phenomena in methylcellulose aqueous systems : Application of fractional calculus

Julkaisuvuosi

2024

Tekijät

Miranda-Valdez, Isaac Y.; Puente-Córdova, Jesús G.; Rentería-Baltiérrez, Flor Y.; Fliri, Lukas; Hummel, Michael; Puisto, Antti; Koivisto, Juha; Alava, Mikko J.

Abstrakti:

<p>Fractional calculus models can potentially describe the viscoelastic phenomena in soft solids. Nevertheless, their successful application is limited. This paper explored the potential of using fractional calculus models to describe the viscoelastic properties of soft solids, focusing on methylcellulose aqueous systems. Methylcellulose is an important food additive, and it is known for its complex rheological behaviors, including thermogelation, which still puzzle rheologists. Through dynamic mechanical analysis and fractional rheology, we demonstrated that fractional calculus described the frequency- and temperature-dependent rheology of methylcellulose. This paper also showcased how including one springpot could potentially replace numerous spring-dashpot arrangements. Our findings using fractional calculus suggested that the thermogelation of methylcellulose involves the cooperative mobility of polymer chains and can be described as a process analogous to the glass transition in polymers. This study highlighted the power of combining fractional calculus and rheology to understand complex viscoelastic phenomena in soft solids.</p>
Näytä enemmän

Organisaatiot ja tekijät

Aalto-yliopisto

Miranda-Valdez Isaac Orcid -palvelun logo

Koivisto Juha Orcid -palvelun logo

Fliri Lukas Orcid -palvelun logo

Hummel Michael Orcid -palvelun logo

Alava Mikko Orcid -palvelun logo

Julkaisutyyppi

Julkaisumuoto

Artikkeli

Emojulkaisun tyyppi

Lehti

Artikkelin tyyppi

Alkuperäisartikkeli:

Yleisö

Tieteellinen

Vertaisarvioitu

Vertaisarvioitu

OKM:n julkaisutyyppiluokitus

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisukanavan tiedot

Volyymi

147

Artikkelinumero

109334

Julkaisu­foorumi

56255

Julkaisufoorumitaso

3

Avoin saatavuus

Avoin saatavuus kustantajan palvelussa

Kyllä

Julkaisukanavan avoin saatavuus

Osittain avoin julkaisukanava

Kustantajan version lisenssi

CC BY

Rinnakkaistallennettu

Kyllä

Muut tiedot

Tieteenalat

Fysiikka; Teknillinen kemia, kemian prosessitekniikka; Materiaalitekniikka

Avainsanat

[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

Kustantajan kansainvälisyys

Kansainvälinen

Kieli

englanti

Kansainvälinen yhteisjulkaisu

Kyllä

Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa

Ei

DOI

10.1016/j.foodhyd.2023.109334

Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen

Kyllä