undefined

Role of β-glucan content, molecular weight and phytate in the bile acid binding of oat β-glucan

Julkaisuvuosi

2021

Tekijät

Mäkelä, Noora; Rosa-Sibakov, Natalia; Wang, Yu Jie; Mattila, Outi; Nordlund, Emilia; Sontag-Strohm, Tuula

Tiivistelmä

<p>There is controversy about the role of viscosity and co-migrating molecules on the bile acid binding of beta-glucan. Thus, this study aimed to investigate the impact of β-glucan molecular weight and the content of both β-glucan and phytate on the mobility of bile acids by modelling intestinal conditions in vitro. Two approaches were used to evaluate factors underlying this binding effect. The first studied bile acid binding capacity of soluble β-glucan using purified compounds. Viscosity of the β-glucan solution governed mainly the mobility of bile acid since both a decrease in β-glucan concentration and degradation of β-glucan by enzyme hydrolysis resulted in decreased binding. The second approach investigated the trapping of bile acids in the oat bran matrix. Results suggested trapping of bile acids by the β-glucan gel network. Additionally, hydrolysis of phytate was shown to increase bile acid binding, probably due to better extractability of β-glucan in this sample.</p>
Näytä enemmän

Organisaatiot ja tekijät

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

Nordlund Emilia Orcid -palvelun logo

Rosa-Sibakov Natalia Orcid -palvelun logo

Mattila Outi Orcid -palvelun logo

Helsingin yliopisto

Mäkelä Noora

Sontag-Strohm Tuula

Wang Yu-Jie

Julkaisutyyppi

Julkaisumuoto

Artikkeli

Emojulkaisun tyyppi

Lehti

Artikkelin tyyppi

Alkuperäisartikkeli

Yleisö

Tieteellinen

Vertaisarvioitu

Vertaisarvioitu

OKM:n julkaisutyyppiluokitus

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisukanavan tiedot

Emojulkaisun nimi

Food Chemistry

Volyymi

358

Artikkelinumero

129917

Julkaisu­foorumi

56253

Julkaisufoorumitaso

2

Avoin saatavuus

Avoin saatavuus kustantajan palvelussa

Kyllä

Julkaisukanavan avoin saatavuus

Osittain avoin julkaisukanava

Kustantajan version lisenssi

CC BY

Rinnakkaistallennettu

Kyllä

Rinnakkaistallenteen lisenssi

CC BY

Muut tiedot

Tieteenalat

Kemia; Teknillinen kemia, kemian prosessitekniikka; Maatalouden bioteknologia; Muut maataloustieteet

Avainsanat

[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

Kustantajan kansainvälisyys

Kansainvälinen

Kieli

englanti

Kansainvälinen yhteisjulkaisu

Ei

Yhteisjulkaisu yrityksen kanssa

Ei

DOI

10.1016/j.foodchem.2021.129917

Julkaisu kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruuseen

Kyllä