Total Diet Study
Aloitusvuosi
2012
Päättymisvuosi
2015
Tavoitteet
EU-hankkeessa yhdenmukaistetaan tapaa kerätä tietoa elintarvikeperäisestä altistumisesta. Hankkeessa luodaan yhtenäiset käsitteet ja toimintatavat niin ruuankäyttötietojen, näytteenoton, näytteiden valmistamisen, analysoinnin kuin analyysituloksista tehtävän riskinarvioinnin tarpeisiin. Analyysit tehdään ruuankäyttötietoihin perustuen elintarvikkeista siten, että elintarvikkeet valmistetaan ensin normaalien ruuanvalmistustapojen mukaisesti. Näin pyritään samaan mahdollisimman todenmukainen tieto elintarvikeperäisestä altistumisesta tutkittaville aineille riskinarviointia varten.
Osallistujat
Tulokset
Tulokset ja vaikuttavuus
Hankkeessa luodaan yhtenäinen ohjeistus Total Diet Study (TDS) - tyyppiselle saantitutkimuksille kaikkien tutkimusosa-alueiden osalta. Lisäksi hankkeen pilottitutkimuksesta saadaan käytännön kokemusta TDS-tyyppisen tutkimuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta aina riskinarviointiin asti. Lisäksi hankkeessa luodaan yhteinen tietokanta myöhempiä tutkimuksia varten.
Muut tiedot
Avainsanat
Elintarvikkeet, Saantilaskelmat