Etelä-Savolaisten yrttien ja siemenmausteiden mikrobiologisen laadun parantaminen ja tuotevalikoiman monipuolistaminen
Aloitusvuosi
Päättymisvuosi
Osallistujat
Tulokset
Tulokset ja vaikuttavuus
Vuonna 2005 hankkeessa on toteutettu kuminan mikrobiologisen laadun seuranta kasvukauden sekä käsittelyketjun aikana. Lisäksi on tutustuttu yrttien ja mausteiden jatkokäsittelymenetelmiin (esim. ultravioletti- ja infrapunavalo, otsonointi ja höyrysterilointi) sekä kokeiltu niiden vaikutuksia kuminan ja tillin mikrobiologiseen ja aistinvaraiseen laatuun sekä kokonaisöljypitoisuuteen. V. 2006 hankkeessa on selvitetty kuminan mikrobiologinen laatu kasvukaudella ja eri käsittelyvaiheissa, kokeiltu erilaisten hygienisoimismenetelmien käyttökelpoisuutta kuminan ja yrttien mikrobiologisen laadun parantamiseen sekä selvitetty uusien yrttien viljelyominaisuuksia ja tehty yrteille tuotekehitystä.
Muut tiedot
Avainsanat
Jaokäsittely, Kumina, Miobiologinen laatu, Siemenmausteet, Tuotekehitys, Yrtit