Etelä-Savolaisten yrttien ja siemenmausteiden mikrobiologisen laadun parantaminen ja tuotevalikoiman monipuolistaminen

Aloitusvuosi

2004

Päättymisvuosi

2007

Osallistujat

Vastuuorganisaatio

Henkilöt

Arola Johanna


Tulokset

Tulokset ja vaikuttavuus

Vuonna 2005 hankkeessa on toteutettu kuminan mikrobiologisen laadun seuranta kasvukauden sekä käsittelyketjun aikana. Lisäksi on tutustuttu yrttien ja mausteiden jatkokäsittelymenetelmiin (esim. ultravioletti- ja infrapunavalo, otsonointi ja höyrysterilointi) sekä kokeiltu niiden vaikutuksia kuminan ja tillin mikrobiologiseen ja aistinvaraiseen laatuun sekä kokonaisöljypitoisuuteen. V. 2006 hankkeessa on selvitetty kuminan mikrobiologinen laatu kasvukaudella ja eri käsittelyvaiheissa, kokeiltu erilaisten hygienisoimismenetelmien käyttökelpoisuutta kuminan ja yrttien mikrobiologisen laadun parantamiseen sekä selvitetty uusien yrttien viljelyominaisuuksia ja tehty yrteille tuotekehitystä.

Muut tiedot

Avainsanat

Jaokäsittely, Kumina, Miobiologinen laatu, Siemenmausteet, Tuotekehitys, Yrtit