Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta

Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys

Aloitusvuosi

2010

Päättymisvuosi

2011

Tavoitteet

Hankkeessa tutkitaan mikä ajanjakso ennen perkuuta olisi käytännön kalankasvatuksessa riittävä palauttamaan lihaksen terveellisyysominaisuudet kasviöljypohjaisen ruokinnan jälkeen. Toisaalta loppuruokinnan vaikutusta tarkastellaan taloudellisesta näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään millä tavalla rehuraaka-aineen hintakehitys ja loppuruokinta vaikuttavat tuotannon kustannuksiin.

Osallistujat

Vastuuorganisaatio

Alkuperäinen vastuuorganisaatio

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Henkilöt

Airaksinen Susanna

Liittyvät organisaatiot

Turun yliopisto

Tulokset

Tulokset ja vaikuttavuus

Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää konkreettisesti siian tuotannon suunnittelussa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tarkkaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvahappokoostumusta voidaan säätää ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun ja toiminnan taloudellisuuteen. Kuluttajanäkökulmana on siikatuotteiden terveellisyyden säilyttäminen muuttuvassa toimintaympäristössä.

Muut tiedot

Avainsanat

Elintarvike, Kuluttajat, Rehut, Siika

Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys - Tiedejatutkimus.fi