Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys
Aloitusvuosi
2010
Päättymisvuosi
2011
Tavoitteet
Hankkeessa tutkitaan mikä ajanjakso ennen perkuuta olisi käytännön kalankasvatuksessa riittävä palauttamaan lihaksen terveellisyysominaisuudet kasviöljypohjaisen ruokinnan jälkeen. Toisaalta loppuruokinnan vaikutusta tarkastellaan taloudellisesta näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään millä tavalla rehuraaka-aineen hintakehitys ja loppuruokinta vaikuttavat tuotannon kustannuksiin.
Osallistujat
Vastuuorganisaatio
Alkuperäinen vastuuorganisaatio
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Henkilöt
Airaksinen Susanna
Liittyvät organisaatiot
Turun yliopisto
Tulokset
Tulokset ja vaikuttavuus
Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää konkreettisesti siian tuotannon suunnittelussa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tarkkaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvahappokoostumusta voidaan säätää ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun ja toiminnan taloudellisuuteen. Kuluttajanäkökulmana on siikatuotteiden terveellisyyden säilyttäminen muuttuvassa toimintaympäristössä.
Muut tiedot
Avainsanat
Elintarvike, Kuluttajat, Rehut, Siika