Mittareiden kehittäminen elintarvikealan pienyritysten toiminnan laadun ja kannattavuuden parantamiseksi
Aloitusvuosi
Päättymisvuosi
Tavoitteet
Osallistujat
Vastuuorganisaatio
Alkuperäinen vastuuorganisaatio
Henkilöt
Tulokset
Tulokset ja vaikuttavuus
Julkaisu:LAAKSONEN, M.Suorituskykymittariston rakentaminen elintarvikealanpienyritykseen : kokemuksia esitutkimuksesta. Ruoka-Suomi(2004):2/2004, 18-19 Vaikuttavuus: Tutkimuksessa kehitetään mittareita toiminnan laadun kehittämisen arviointiin yrityksen menestymisen näkökulmasta. Laadun kehittämisen tavoitteena on kannattavuuden parantaminen. Laadun kehittämisen ja yrityksen kannattavuuden välisen yhteyden selvittäminen edellyttää yrityksen toiminnan laadun tarkastelua kokonaisuutena. Tutkimuksen avulla voidaan vahvistaa toiminnan laadun kehittämisen ja kannattavuuden välistä yhteyttä. Tulokset hyödyntävät erityisesti elintarvikealan pieniä yrityksiä. Julkaisu- ja hyödyntämissuunnitelma: Tutkimuksen julkaisut:LAAKSONEN, M. Suorituskykymittariston rakentaminen elintarvikealan pienyritykseen : kokemuksia esitutkimuksesta. Ruoka-Suomi (2004):2/2004, 18-19LAAKSONEN, M., FORSMAN, S., IMMONEN, H., MÄKI, M. 2004. Constructing a strategic performance measurement system for small-processing firms. In: 14th Annual world food & agribusiness symposium poster presentations. [1 p.]. http://www.ifama.org/conferences/2004Conference/Posters/posters.htmLAAKSONEN, M., IMMONEN, H., MÄKI, M., FORSMAN, S. Kokonaisvaltaisen suorituskyvyn mittausjärjestelmän rakentaminen elintarvikealan pk-yritysten tarpeisiin. Suomen maataloustieteellisen seuran tiedote (2004):19, 4 p http://www.agronet.fi/maataloustieteellinenseura/julkaisut/posterit04/my01.pdf , Julkaistu 5.1.2004LAAKSONEN, M., IMMONEN, H., MÄKI, M., FORSMAN, S. Kokonaisvaltaisen suorituskyvyn mittausjärjestelmän rakentaminen elintarvikealan pk-yritysten tarpeisiin. Suomen maataloustieteellisen seuran tiedote (2004):20, p. 146Tutkimuksesta laaditaan loppuraportti MTT:n selvityksiä -sarjassa kevään 2007 aikana.Hankkeen tulosten hyödyntäjiä ovat mm. teollisuus, neuvonta ja opetus. Yritysten suorituskyvyn mittausjärjestelmään liittyvää tutkimusosaamista kehitetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.
Muut tiedot
Avainsanat
Elintarvikeala, Laatu, Pk-yritykset, Suorituskyky