Flavoria-tutkimusalusta
Lyhenne
Flavoria
Infrastruktuurin kuvaus
Flavoria on vuoden 2019 keväällä avattu tutkimusalusta (2019 beta-vaihe, 2020-> datan keräys), joka tuottaa monitieteistä tietoa ja kuluttajaymmärrystä yhteiskunnan ja liiketoiminnan kestävään kehittämiseen. Se on konkreettisesti lounasravintola ja kahvila, joka toimii samalla jatkuvana tutkimus- ja kehityslaboratoriona. Flavoriassa tehdään sekä tieteellistä että kaupallista tutkimusta ja kerätään pitkäaikaista dataa ihmisten ruokavalinnoista mm. lounaslinjastoihin upotetuilla vaaoilla. Asiakkaat voivat osallistua tutkimukseen MyFlavoria-sovelluksella, jonne tallentuvat lounastiedot ovat sekä ko. asiakkaan että tutkimustiimin käytettävissä. Ravintolan yhteydessä on erillinen tutkimustila, -muotoilu ja testaustila, Aistikattila. Tilassa kokemusta voidaan säädellä kuvin, äänin, valoin, hajuin, videon ja VR/AR:n avulla.
Tieteellinen kuvaus
Tutkimusalusta ei ole tieteenalasidonnainen, ja se on hyödynnettävissä useilla eri tieteenaloilla. Näitä ovat esimerkiksi ravitsemus- ja kuluttajatutkimus, käyttäytymistieteet, terveystieteet, kasvatustieteet, teknologia ja arkkitehtuuri.
Toiminta alkanut
2019
Vastuuorganisaatio
Turun yliopisto
Avainsanat
nutrition, consumer research, food development, health, health education, multidisciplinary, multisensory perception, open innovation platform, research platform, sustainable development, well-being
Tutkimusinfrastruktuurin palvelut
Tutkimukset Flavoria lounaslinjastolla, suurkeittiössä, kahvilassa sekä Aistikattilassa (Flavoria)
Työpajat ja tapahtumat moniaistitilassa Aistikattilassa
Tutkimusinfrastruktuurin muut tiedot
Tieteenalat
TEKNIIKKA, LÄÄKE- JA TERVEYSTIETEET, YHTEISKUNTATIETEET