Flavoria-tutkimusalusta

Lyhenne

Flavoria

Infrastruktuurin kuvaus

Flavoria on vuoden 2019 keväällä avattu tutkimusalusta (2019 beta-vaihe, 2020-> datan keräys), joka tuottaa monitieteistä tietoa ja kuluttajaymmärrystä yhteiskunnan ja liiketoiminnan kestävään kehittämiseen. Se on konkreettisesti lounasravintola ja kahvila, joka toimii samalla jatkuvana tutkimus- ja kehityslaboratoriona. Flavoriassa tehdään sekä tieteellistä että kaupallista tutkimusta ja kerätään pitkäaikaista dataa ihmisten ruokavalinnoista mm. lounaslinjastoihin upotetuilla vaaoilla. Asiakkaat voivat osallistua tutkimukseen MyFlavoria-sovelluksella, jonne tallentuvat lounastiedot ovat sekä ko. asiakkaan että tutkimustiimin käytettävissä. Ravintolan yhteydessä on erillinen tutkimustila, -muotoilu ja testaustila, Aistikattila. Tilassa kokemusta voidaan säädellä kuvin, äänin, valoin, hajuin, videon ja VR/AR:n avulla.

Tieteellinen kuvaus

Tutkimusalusta ei ole tieteenalasidonnainen, ja se on hyödynnettävissä useilla eri tieteenaloilla. Näitä ovat esimerkiksi ravitsemus- ja kuluttajatutkimus, käyttäytymistieteet, terveystieteet, kasvatustieteet, teknologia ja arkkitehtuuri.

Toiminta alkanut

2019

Vastuuorganisaatio

Turun yliopisto

Avainsanat

nutrition, consumer research, food development, health, health education, multidisciplinary, multisensory perception, open innovation platform, research platform, sustainable development, well-being

Tutkimusinfrastruktuurin palvelut

Tutkimukset Flavoria lounaslinjastolla, suurkeittiössä, kahvilassa sekä Aistikattilassa (Flavoria)

Työpajat ja tapahtumat moniaistitilassa Aistikattilassa

Tutkimusinfrastruktuurin muut tiedot

Tieteenalat

TEKNIIKKA, LÄÄKE- JA TERVEYSTIETEET, YHTEISKUNTATIETEET

Luokituksia

Yhteystiedot

Nimi

Pauliina Ojansivu

Kuvaus

Tutkimuskoordinaattori

Sähköpostiosoite

Näytä sähköpostiosoite

Puhelinnumero

+358 40 1527840

Vierailuosoite

Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku