Laboratoriosta lautasille - kasvisoluviljelmien yhteiskehittäminen ja skaalaaminen elintarviketuotantoa varten
Akronyymi
Cell2Food
Rahoitetun hankkeen kuvaus
Kasvisoluviljely (PCC) -teknologia on uusi ruoantuotantomenetelmä, jolla voidaan tuottaa ravintosisällöltään laadukkaista ainesosia kestävästi. Cell2Food-projektin tavoitteena on kehittää PCC-sovelluksia yhteiskehittämällä sidosryhmien kanssa uusia elintarvikeprototyyppejä sekä tutkimalla tekijöitä, jotka vaikuttavat kuluttajien hyväksyntään ja yhteiskunnan odotuksiin tätä uutta teknologiaa kohtaan. Projekti sisältää useita osa-alueita, kuten selvitystä kuluttajien ja sidosryhmien odotuksista, PCC-ruokatuotteiden, liiketoimintamallien ja arvoketjujen yhteiskehittämistä, tietoisuuden lisäämistä osallistavien tapahtumien kautta, sekä PCC-tuotteiden ravitsemuksellisen laadun arviointia. Cell2Food-hankkeen yhteistyömalli luo vaikuttavuutta ottamalla työhön mukaan sidosryhmiä monipuolisesti, ja projektilla on yhteistyökumppaneita Suomessa ja Brasiliassa. Tavoitteena on edistää PCC:n kaupallistumista, kulttuurista muutosta solumaatalouteen liittyen sekä ruokajärjestelmän kokonaiskestävyyttä.
Näytä enemmänAloitusvuosi
2026
Päättymisvuosi
2027
Myönnetty rahoitus
Rooli Suomen Akatemian konsortiossa
Johtaja
Muut osapuolet
Rahoittaja
Suomen Akatemia
Rahoitusmuoto
Suunnattu akatemiahanke
Päättäjä
Suomen akatemian muu päättäjä
03.11.2025
03.11.2025
Muut tiedot
Rahoituspäätöksen numero
372556
Tieteenalat
Muu tekniikka
Tutkimusalat
Elintarviketekniikka