Luontokadon pysäyttäminen tuotekohtaisella LCA-laskennalla joukkoruokailussa
Rahoitetun hankkeen kuvaus
The food chain is the single biggest driver of biodiversity (BD) loss. We create a Life Cycle Assessment (LCA) based toolkit in collaboration with national and global partners for food service operators to help to stop BD-loss. The LCA-based toolkit includes a ranking chart for the 50 most important ingredients based on their BD footprint and provides guidance for food professionals to create biodiversity-friendly meals, model meal recipes for an easy start in food services, and promotional and educational materials that visualize the reduction in BD footprint resulting from changes within food categories. The tool enables food service operators in strategic planning to achieve their sustainability objectives and enhance customers' confidence in making eco-conscious food choices.
Ruokaketju on suurin yksittäinen tekijä biodiversiteetin (BD) vähenemisessä. Elinkaarianalyysin avulla luomme yhteistyössä ruokapalvelutoimijoiden kanssa työkalupakin, joka sisältää 50 vaikutukseltaan tärkeän aineosan biodiversiteettijalanjäljet. Työkalupakki sisältää myös ohjausvälineen ruoka-alan ammattilaisille biodiversiteettiystävällisten aterioiden luomiseen, ruokapalveluille suunniteltuja malliateriareseptejä, sekä viestintä- ja koulutusmateriaaleja, jotka havainnollistavat elintarvikekategorioissa tehtävien muutosten vaikutusta BD-jalanjäljen pienenemisen. Tämä työkalu mahdollistaa ruokapalvelualan toimijoiden strategisen suunnittelun heidän kestävän kehityksen tavoitteidensa saavuttamiseksi ja vahvistaa kuluttajien kykyä ympäristötietoisiin ruokavalintoihin.
Näytä enemmänAloitusvuosi
2024
Myönnetty rahoitus
Anu Hopia
98 090 €
Rahoittaja
Maj ja Tor Nesslingin Säätiö
Rahoitusmuoto
Tutkimusapuraha
Muut tiedot
Rahoituspäätöksen numero
E-Nessi_202400385
Tieteenalat
Ympäristötiede
Teema-alat
Luonnon monimuotoisuuden heikentyminen
Tunnistetut aiheet
biomass, bioeconomy