Kasvisolujen proteiinien laatu ruoansulatusfysiologian näkökulmasta

Rahoitetun hankkeen kuvaus

CELL2EAT-projektissa tutkitaan kasvisoluviljemien käyttöä ruokalähteenä. Tarkoituksena on erityisesti selvittää sekä in vitro- että in vivo -menetelmiä hyväksi käyttäen miten sulavia ja biosaatavia kasvisolumateriaalien proteiinit ovat ravitsemuksen näkökulmasta ja miten ne käyttäytyvät elimistössämme sekä ylemmässä ruoansulatuskanavassa että paksusuolessa. Lisäksi hankkeessa tutkitaan kasvisolujen turvallisuutta eläinkokeilla tulevia ihmissyöttökokeita ajatellen.
Näytä enemmän

Aloitusvuosi

2021

Päättymisvuosi

2026

Myönnetty rahoitus


Marjukka Kolehmainen Orcid -palvelun logo
300 000 €

Rooli Suomen Akatemian konsortiossa

Partneri

Muut osapuolet

Johtaja
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy (339182)
399 814 €

Rahoittaja

Suomen Akatemia

Rahoitusmuoto

Akatemiahanke

Muut tiedot

Rahoituspäätöksen numero

339184

Tieteenalat

Terveystiede

Tutkimusalat

Ravitsemustiede

Tunnistetut aiheet

biomass, bioeconomy