Kasvisolujen proteiinien laatu ruoansulatusfysiologian näkökulmasta
Rahoitetun hankkeen kuvaus
CELL2EAT-projektissa tutkitaan kasvisoluviljemien käyttöä ruokalähteenä. Tarkoituksena on erityisesti selvittää sekä in vitro- että in vivo -menetelmiä hyväksi käyttäen miten sulavia ja biosaatavia kasvisolumateriaalien proteiinit ovat ravitsemuksen näkökulmasta ja miten ne käyttäytyvät elimistössämme sekä ylemmässä ruoansulatuskanavassa että paksusuolessa. Lisäksi hankkeessa tutkitaan kasvisolujen turvallisuutta eläinkokeilla tulevia ihmissyöttökokeita ajatellen.
Näytä enemmänAloitusvuosi
2021
Päättymisvuosi
2026
Myönnetty rahoitus
Rooli Suomen Akatemian konsortiossa
Partneri
Muut osapuolet
Muut tiedot
Rahoituspäätöksen numero
339184
Tieteenalat
Terveystiede
Tutkimusalat
Ravitsemustiede
Tunnistetut aiheet
biomass, bioeconomy