Kasvisolujen proteiinien laatu ruoansulatusfysiologian näkökulmasta

Akronyymi

Cell2Eat

Rahoitetun hankkeen kuvaus

CELL2EAT-projektissa tutkitaan kasvisoluviljemien käyttöä ruokalähteenä. Tarkoituksena on erityisesti selvittää sekä in vitro- että in vivo -menetelmiä hyväksi käyttäen miten sulavia ja biosaatavia kasvisolumateriaalien proteiinit ovat ravitsemuksen näkökulmasta ja miten ne käyttäytyvät elimistössämme sekä ylemmässä ruoansulatuskanavassa että paksusuolessa. Lisäksi hankkeessa tutkitaan kasvisolujen turvallisuutta eläinkokeilla tulevia ihmissyöttökokeita ajatellen.
Näytä enemmän

Aloitusvuosi

2021

Päättymisvuosi

2025

Myönnetty rahoitus


Emilia Nordlund Orcid -palvelun logo
399 814 €

Rooli Suomen Akatemian konsortiossa

Johtaja

Muut osapuolet

Partneri
Itä-Suomen yliopisto (339184)
300 000 €

Rahoittaja

Suomen Akatemia

Rahoitusmuoto

Akatemiahanke

Muut tiedot

Rahoituspäätöksen numero

339182

Tieteenalat

Terveystiede

Tutkimusalat

Ravitsemustiede

Tunnistetut aiheet

biomass, bioeconomy