Rehevöitymisvaikutus omega-3-rasvahappojen tuotantoon ja siirtymiseen boreaalisissa järviravintoverkostoissa -aineisto

Kuvaus

The dataset consists of lake 12 Finnish lakes food web (phytoplankton, zooplankton, and fish) across a nutrient gradient (total phosphorus and total nitrogen). Data corresponds to biomass and community composition, phytoplankton size and classification based on edibility for zooplankton. Phytoplankton primary production (volumetric production and productivity) calculated as incorporation of 13C into fatty acids and their relationship with total phosphorus. In addition, fatty acid content of EPA and DHA of zooplankton and fish in different species is analysed and its relation to production and total phosphorus is analysed. Scripts of data and data processing together with input and output files are given. For more detailed description, see the attached documentation.
Näytä enemmän

Julkaisuvuosi

2023

Aineiston tyyppi

Tekijät

Bio- ja ympäristötieteiden laitos

Calderini, Marco - Tekijä, Oikeuksienhaltija

Rigaud, Cyril - Tekijä

Taipale, Sami Orcid -palvelun logo - Tekijä

Informaatioteknologian tiedekunta

Salmi, Pauliina Orcid -palvelun logo - Tekijä

Tuntematon

Estlander, Satu - Tekijä

Kahilainen, Kimmo - Tekijä

Peltomaa, Elina - Tekijä

Piro, Alex. - Tekijä

Ruunijärvi, Jukka - Tekijä

Vuorio, Kristiina - Tekijä

Projekti

Muut tiedot

Tieteenalat

Ekologia, evoluutiobiologia

Kieli

englanti

Saatavuus

Embargo

Lisenssi

Muu (Ei avoin)

Avainsanat

Eutrophication, Food webs

Asiasanat

rasvahapot, ravintoverkot, alkutuotanto, rehevöityminen

Ajallinen kattavuus

undefined

Liittyvät aineistot