Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio

< Takaisin hakutuloksiin

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio

Lyhenne

ACE

Infrastruktuurin kuvaus

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio tarjoaa palveluja liittyen tutkimus- ja mittausosaamiseen, rakennusfysikaaliseen ja rakennusten sisäilman hallintaan. Palvelutoimintaan kuuluvat kiinteistöjen ja suurten yritysten energiakatselmoinnit, tiiviysmittaukset, lämpökuvaukset ja sisäilman konsultoinnit. Laboratorion täysimittakaavainen maalämpöpumppulaboratorio tarjoaa testaus ja tuotekehityspalvelua laitevalmistajille ja tuotekehittäjille. Tiloissa on myös mahdollista valmistaa ja tutkia vaihtoehtoisia, pellettimuotoisia polttoaineita, sekä tarkastella Jokiväylän kampuksen uusiutuvan energian tuotantoa ja varastointia. Infra- ja kaivostekniikassa tutkimuspalvelua tarjotaan maa-ainesten käsittelyssä murskauksesta seulontaan. Laboratorio tarjoaa myös lumi- ja jäärakentamisen konsultointipalveluita. Lisäksi monipuolinen kalusto mahdollistaa palvelujen räätälöinnin asiakkaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan liittyvissä tarpeissa. Älykäs rakennettu ympäristö -osaamisryhmä sekä TEQU-palvelukonsepti hyödyntävät tiloja ja laitteita tutkimustoiminnassaan.

Tieteellinen kuvaus

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorion osaamisalueet ovat talonrakentaminen, talo- ja energiatekniikka sekä infra- ja kaivostekniikkaan liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta. Laboratorio hyödyntää laboratorion ulkopuolisia eri puolella Lappia sijaitsevia rakennusfysikaalisia tutkimusympäristöjä. Lisäksi käytössä ovat eri paikoissa sijaitsevat uusiutuviin energioihin, kuten aurinko- ja tuulienergiaan sekä biokaasuihin liittyvät tutkimuslaitteistot.

Toiminta alkanut

2014

Vastuuorganisaatio

Lapin ammattikorkeakoulu

Avainsanat

tuotekehitys, rakentaminen, talonrakennus, talotekniikka, rakennustekniikka, yhdyskuntatekniikka, energiatehokkuus, lämmitystekniikka, energiakatselmointi

Tutkimusinfrastruktuurin palvelut

Palvelu

Tutkimusinfrastruktuurin muut tiedot

Tieteenalat

TEKNIIKKA

Luokituksia

Suomen Akatemian tiekartalla

Ei

Yhteystiedot

Nimi

Kai Ryynänen

Kuvaus

Osaamispäällikkö

Sähköpostiosoite

kai.ryynanen@lapinamk.fi

Puhelinnumero

+358 40 526 15 96

Vierailuosoite

Jokiväylä 11C, 96300 Rovaniemi