Optisen mittaustekniikan laboratorio

< Takaisin hakutuloksiin

Optisen mittaustekniikan laboratorio

Lyhenne

OML

Infrastruktuurin kuvaus

OML tarjoaa yrityksille esiselvityksiä ja prototyyppijärjestelmäkehitystä. Esiselvityksissä selvitetään optisen mittaustekniikan soveltuvuutta asiakkaan sovelluksen ratkaisuun. Esiselvitys voi sisältää asiakkaan luona tai laboratoriossa suoritettavia testejä. Tuloksena saadaan ehdotus sovelluksen ratkaisumahdollisuuksista optista mittaustekniikkaa hyödyntäen. Arvio sisältää sovelluksen ratkaisuun tarvittavien laitteiden ja menetelmien määrityksen. Lisäksi esiselvityksen aikana voidaan kartoittaa sovelluksen toteuttamiseen tarvittavat kumppanit. Prototyyppijärjestelmäkehityspalvelulla toteutetaan ja testataan optista mittaustekniikkaa hyödyntäviä prototyyppijärjestelmiä asiakkaan määrittelemään sovelluskohteeseen. Taustalla on tyypillisesti esiselvitys. Sovellustyyppejä voivat olla esimerkiksi kohteiden tunnistus, laaduntarkastus, 2D- tai 3D-mittaaminen. Prototyyppijärjestelmän toiminta voidaan testata asiakkaan tarpeiden mukaisesti joko laboratorion tai asiakkaan omissa tiloissa.

Tieteellinen kuvaus

Optisen Mittaustekniikan Laboratoriolla on kokemusta soveltavasta tutkimus- ja kehitystyöstä vuodesta 1999 lähtien. Ryhmän osaamisalueet ovat konenäkö, teollisuuden optinen mittaustekniikka sekä robottiautomaatio. Keskisimmät tutkimusalueet ovat optiseen mittaustekniikkaan perustuvat automaatiosovellukset kaivoksissa ja prosessiteollisuudessa, sekä optiset 3D mittaus-, mallinnus- ja valmistustarkkuuden hallintamenetelmät prosessi- ja valmistavassa teollisuudessa.

Toiminta alkanut

2014

Vastuuorganisaatio

Lapin ammattikorkeakoulu

Avainsanat

mittaustekniikka, optinen mittaustekniikka, optiikka, automaatio, robottiautomaatio, 3D-mittaus, mallinnus, automaatiosovellukset

Tutkimusinfrastruktuurin palvelut

Palvelu

Tutkimusinfrastruktuurin muut tiedot

Tieteenalat

TEKNIIKKA

Luokituksia

Suomen Akatemian tiekartalla

Ei

Yhteystiedot

Nimi

Jukka Leinonen

Kuvaus

Projektipäällikkö

Sähköpostiosoite

Näytä sähköpostiosoite

Puhelinnumero

+358 50 316 76 92

Vierailuosoite

Tietokatu 1, 94600 Kemi