Kestävät vesi- ja ruokatulevaisuudet
Akronyymi
Water&Food
Rahoitetun hankkeen kuvaus
Hanke tarkastelee ilmastonmuutoksen ja yhteiskunnallisten mullistusten (sodat, pandemiat, talouskriisit) vaikutuksia ruoka- ja vesiturvaan, toimeentuloon ja ekosysteemeihin. Kehitämme ratkaisuja kasvinviljelyn kuivuus- ja tulvahaasteisiin, arvioimme ruokavalintojen ympäristövaikutuksia elinkaarianalyysin avulla ja tutkimme ruoan kansainvälistä kauppaa taloudellisten mallien avulla. Selvitämme kuluttajien muutosvalmiutta kyselyjen ja haastattelujen avulla sekä rakennamme pitkän aikavälin globaaleja skenaarioita ruoan ja veden käytöstä. Tavoitteena on parantaa ruokajärjestelmän toimijoiden kykyä sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja tulevaisuuden kriiseihin. Sovellamme planetaaristen rajojen käsitettä viestinnässä ja tiedon yhteistuotannossa sidosryhmien kanssa. Hanketta toteuttaa Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Luonnonvarakeskuksen ja E2 Tutkimuksen konsortio.
Näytä enemmänAloitusvuosi
2024
Päättymisvuosi
2027
Myönnetty rahoitus
Rooli Suomen Akatemian konsortiossa
Johtaja
Rahoittaja
Suomen Akatemia
Rahoitusmuoto
Strategisen tutkimuksen rahoitus
Päättäjä
Strategisen tutkimuksen neuvosto
18.11.2024
18.11.2024
Muut tiedot
Rahoituspäätöksen numero
365509
Tieteenalat
Ympäristötiede
Tutkimusalat
Ympäristötiede
Teema-alat
Vesi hyvinvoinnin, turvan ja rauhan elementtinä