Climate smart Food and Nutrition Research Infrastructure

Rahoitetun hankkeen kuvaus

FOODNUTRI tutkimusinfrastruktuuri tulee myötävaikuttamaan kestävän kehityksen strategian (FOOD 2030) toteutumiseen ottaen huomioon Suomen hallituksen vision: "Vuonna 2030 suomalaiset kuluttajat syövät kestävästi ja eettisesti tuotettua kotimaista, maukasta, terveellistä ja turvallista ruokaa. Kuluttajilla on kyky ja mahdollisuus tehdä tietoisia valintoja. " FOODNUTRIssa yhdistyvät kansainvälisen tason pitkäaikainen tieteellinen osaaminen sekä partneriorganisaatioiden tutkimusinfrastruktuurien uudistuminen. FOODNUTRI tuottaa innovatiivisiä ratkaisuja hyödyntäen monipuolisesti kotimaisia raaka-aineita ja uusia prosessoinnin ja pakkaamisen teknologioita sekä tuottaa tietoa elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden koostumuksesta ja rakenteesta, ruuan fysiologisesta merkityksestä ja kuluttajien asenteista. FOODNUTRIn palvelee tutkijoita, elintarvikealan liiketoimintaa, viranomaistahoja sekä kuluttajia.
Näytä enemmän

Aloitusvuosi

2020

Päättymisvuosi

2021

Myönnetty rahoitus

Marjukka Kolehmainen Orcid -palvelun logo
45 500 €






Rooli Suomen Akatemian konsortiossa

Partneri

Muut osapuolet

Johtaja
Helsingin yliopisto (337978)
310 002 €
Partneri
Turun yliopisto (337980)
360 315 €
Partneri
Ruokavirasto (337981)
7 500 €
Partneri
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy (337982)
21 000 €
Partneri
Luonnonvarakeskus (337983)
122 500 €

Rahoittaja

Suomen Akatemia

Rahoitusmuoto

Tutkimusinfrastruktuuri

Muut tiedot

Rahoituspäätöksen numero

338329

Tieteenalat

Maataloustiede

Tutkimusalat

Elintarviketieteet

Teema-alat

Lisätalousarvio IV 2020

Tunnistetut aiheet

agriculture, farming